Visie en Werkwijze

Aan het begin van iedere lescyclus worden - in samenspraak met de lesgroep of individuele leerling - doelstellingen gedefinieerd en een gevarieerd en uitdagend trainingsplan opgesteld. Hierbij komen alle spelsituaties aan bod, zoals Serveren, Return of Service, Baseline-spel, Netspel en het Passeren van de Netspeler. Maar ook de “utility slagen” die het verschil kunnen uitmaken, zoals slice, dropshot, poachen, lob, squash, etc.


OEFENINGEN ZIJN SPELREALISTISCH: De running lob van Tsonga tegen Djokovic, tijdens het Ausralian Open 2019.




  • Ben je een beginnende tennisser? Het maakt niet uit of je nu jong of oud bent, ik zal je een goede technische basis bijbrengen, waar je dan verder op kan bouwen voor het verdere verloop van je tenniscarrière. En als het even niet lukt, dan proberen we het over een andere boeg. Net zolang totdat je het wel onder de knie hebt.

  • Voor de meer gevorderde speler zal verder worden gewerkt aan de techniek. Verder zal veel aandacht worden besteed aan de tactische beslissingen die in bepaalde spelsituaties moeten worden genomen. Denk daarbij aan hoe een rally op te bouwen en wanneer een winnend punt te scoren ? Bedenk dat ook professionals nog steeds tennisles krijgen. Er valt altijd wel iets te verbeteren of te corrigeren.

  • Bij tennislessen aan senioren-plus zal de intensiteit van de les worden afgestemd met de groep en uiteraard staat de gezelligheid voorop.

  • En voor de jeugd zal het beproefde KNLTB Tenniskids programma worden gegeven.

TRAININGSPLAN
Aan het begin van iedere lescyclus zal - in samenspraak met de lesgroep - doelstellingen worden gedefinieerd en een gevarieerd en uitdagend trainingsplan worden opgesteld.

LESVOORBEREIDING
Iedere tennisles wordt van te voren goed voorbereid. De oefenvormen en organisatie worden schriftelijk vastgelegd en sluiten aan bij de doelen die eerder met de leerlingen zijn afgestemd. Een checklist wordt gehanteerd om snel en gestructureerd een afwijking te kunnen waarnemen en onmiddellijk de leerling te kunnen corrigeren.

VOORTGANGSRAPPORTAGE
Regelmatig worden wedstrijden van de leerlingen bezocht en wordt een voortgangsrapportage opgesteld.

HULPMIDDELEN
Naast de dagelijkse hulpmiddelen, zoals pilonnen etc, worden ook meer geavanceerde tools ingezet. Zo wordt regelmatig het ballenkanon ingezet om de leerling veel ballen te kunnen laten slaan. Regelmatig worden video opnames gemaakt en ter plekke besproken met de leerlingen. Sensoren - die de snelheid en sweetspot meten - worden gebruikt om de leerling te helpen, de bal met een consistente snelheid te slaan.

TIP VAN DE WEEK
Na iedere les krijgen de leerlingen de tip van week. Een video laat dan zien hoe de slag of spelsituatie gespeeld zou moeten worden. Een plaatje zegt meer dan duizend woorden.