Homepage

FOTO ALBUM IS GE-UPDATED !Maandag 8 september 2014. The day after. Inmiddels hebben vier jonge vrijwilligers zich aangemeld om volgend jaar ons team te versterken. Uit uw reacties begrepen wij dat u het toernooi en de activiteiten heeft gewaardeerd. Leuk te horen en daar was het ons ook om te doen. Dit kon alleen maar dankzij de hulp van velen. Dank daarvoor. Een speciaal dankje aan Leontine, Lydia, Ingrid, Sonja, Sander en Carleen voor de mooie foto's en de vele anderen die toch maar weer vroeg uit veren moesten en/of laat in bed lagen.

Totziens bij het Parktoernooi in 2015. Hans Verhagen
 


 Zondag 7 september 2014. Zojuist is bekend geworden dat de tennnisvereniging Griffensteyn twee nieuwe kampioenen in hun midden heeft. Bij de dames is Charlotte Verdegaal winnaar geworden van de felbegeerde titel Clubkampioen bij de dames. Charlotte kreeg de beker overhandigd van Caroline Verweij, de kampioen bij de dames in 2013. Bij de heren is kampioen geworden de heer Chris ter Steege. Beide van harte gefeliciteerd. Het is nog niet geheel bekend hoe de huldigingceremonie in het dorp zal verlopen. Wel hebben de beide kampioenen van de voorzitter van de tennisvereniging te horen gekregen dat zij een jaar lang hun fiets op een daartoe gereserveerde plek mogen parkeren. Een mooie geste.Laatste ronde.....

Het zit er bijna op. De wedstrijden in aanloop naar de finale zijn gespeeld en alle borden van de heerlijke maaltijden zijn afgewassen. Zondag de laatste dag, de finale. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet en de wedstrijden die voor de clubkampioenschappen gaan in het rood genoteerd. En de wedstrijden, waarvan wij denken dat die spannend zullen worden, hebben we blauw gekleurd. Maar eerlijk is eerlijk, alle wedstrijden doen er natuurlijk toe en kom vooral kijken. Voor de finalisten is er een brunch en voor de overige leden, de clubhuis commissie komt langs met hapjes. Succes !

TIJD ONDERDEEL TEAM 1   TEAM 2
10:00 HD-B  Griffies (6-7 ) Toy Hertog+Jan Smulders[1/4] - Marco Hijink+Johan Tilstra[4/4]
10:00 DE-B  Griffies (6-7 ) Marijke Nikkels-Vergroesen[1/4] - Karen Coesmans[2/4]
10:00 DD-D  Veteranen (50+) Elma de Bruin+Ria van Dijk[2/2] - Astrid Ligtenberg-Jansen+Nicasia Menting
10:00 HD-D  Veteranen (50+) Piet Gelens+Piet Leurink[1/4] - Ton Hilhorst+Pim de Roode[4/4]
10:00 DD-C  Beloftes (8-9) Karen Feenstra+Lot Winkel[3/4] - Pauline Pieters+Ester Verheggen[4/4]
10:00 HD-C  Beloftes (8-9) Marc de Jong+Floris Schmitz[4/4] - Guy van Beek+Maarten Jansen[1/4]
11:30 DD-A  Kampioenen Jolanda Methorst+Yentl Methorst - Oda van Hijfte+Maureen Koesemans[2/2]
11:30 GD-B  Griffies  (6-7 ) Paul Disveld+Danielle Tijssen[1/5] - Pim Kaarsgaren+Carolien Wentink[2/5]
11:30 GD-C  Beloftes (8-9) Toy Hertog+Kirsten Wardenaar[1/2] - Niels Wintraaken+Nancy van Rossum
11:30 HE-C  Beloftes (8-9) Jan Knoop[4/4] - Edgar Fortunati[2/4]
13:00 GD-D  Veteranen (50+) Ton Hilhorst+Marijke Hilhorst[4/4] - Pim de Roode+Ruthly Buitenhuis[2/4]
13:00 DE-A  Kampioenen Marit Roeterdink[3/3] - Charlotte Verdegaal[2/3]
13:00 HE-A  Kampioenen Rico Stegenga[1/5] - Chris ter Steege[2/5]
14:30 HE-B  Griffies (6-7 ) Marco van Dijk[1/8] - Wim-Paul Twaalfhoven[7/8]
14:30 GD-A  Kampioenen Bart Gijsbertsen+Yentl Methorst[2/3] - Erwin Gelens+Ingrid Knopper[1/3]
14:30 GD-C  Beloftes (8-9) T. Hertog+K. Wardenaar
of N. Wintraaken+N. van 
- Robbert Schimmel+Merel Schoonmade[2/2]
14:30 HD-B  Griffies (6-7 ) T. Hertog+J. Smulders
of M. Hijink+J. Tilstra
- Paul Disveld+Onno van Drunen[2/4]
14:30 DD-B  Griffies (6-7 ) Elske Hijlkema+Marit Roeterdink[5/7] - N. Engels+J. de Raadt - André De La Porte[3/7]
14:30 DE-C  Beloftes (8-9) Pauline Pieters - Ester Verheggen
14:30 HD-A  Kampioenen Pieter Joosten+Paul Sintnicolaas[1/5] - Koen Schuilenburg+Chris ter Steege[3/5]
 

Wellington en Griffensteyn ?

Tijdens het diner van afgelopen vrijdag is eindelijk duidelijk geworden wat generaal Wellington van doen had met Griffensteyn. Voor degene die niet een plekje bij Chef Hans en zijn team hebben weten te bemachtigen en dus niet de menu kaart hebben kunnen lezen, publiceren wij alsnog het onderzoek.

welcome

More to come...

Het toenooi mag dan zijn einde naderen maar dat geldt nog niet voor de activiteiten die we nog in petto hebben.

TV Griffensteyn is zeer gezegend met al die creatieve leden. Eergisteren hadden we Dolph met zijn muziek. Prachtig ! Vrijdag hebben we de huisband van Griffensteyn onder leiding van Frank. En dan hebben we zaterdagavond DJ Yorick die zijn plaatjes draait. Yorick is al eens eerder bij ons te gast geweest en dat was een daverend succes. Dat wordt dus weer voetjes van de vloer.

welcome

Eergisteren hadden we Henk de Mexicaan in de keuken met meer dan 50 couverts, Gisteravond waren het hamburgers en spareribs en vanavond hebben we Pannenkoekenbakker-Bram (niet Bart) op bezoek. Bram is inmiddels een fenomeen in Zeist. Vanaf zijn bakfiets bakt en verkoopt hij het Oud Hollandsch product, de pannekoek. Bakker Bram is ook lid van Griffensteyn en kan een aardig tennisballetje slaan. Vorige week nog. Toen had hij zijn racket vergeten mee te nemen en met alle gemak van de wereld sloeg hij de éne ace na de andere, met zijn...koekepan. Ideetje voor volgend jaar: koekenpannen toernooi. De komende avonden staan ook nog maaltijden opde agenda. Vrijdag staat biefstuk van Wellington op het menu. Later op de avond is het Franse avond met de inmiddels befaamde en overheerlijke kaasplateaux. Zaterdagavond staat Jan Duits in de keuken met Chiness-Indische gerechten.

We vergeten bijna dat we een tennisvereniging zijn.  In de categorie Heren Enkel voor het clubkampioenschap is de ontknoping nabij. Voor de overige schema's verwijzen we naar toernooi.nl. Zaterdag zijn de halve finales en op zondag de finales. Heeft u al een clubkampioen in gedachten en wiens naam straks prijkt op het Hall of Fame bord in het clubhuis ?


welcome


Dolph en zijn band traden dinsdagavond op in ons clubhuis met muziek van onder andere Janis Joplin, "Me and Bobby McGee" en "Mercedes Benz", fantastisch gezongen door Antoinette Hendrikse-Heyningen (voormalig tennister).


En voor alle niet-finalisten . . . . . had nu maar je best gedaan !

Voet massage op zaterdag 6 september.

Wij willen u ook nog attenderen op een activiteit waar u veel nut van kan hebben als actieve tennisser. Wie kent het niet, u staat drie uur op de tennisbaan en de pijn in de voeten komt opzetten. Speciaal voor deze doelgroep hebben we drie voetmasseuses ingehuurd. Een voetmassage geeft ontspanning, het welcome zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen. Enfin, een must voor de tennisser die de eindstreep wil halen. Zaterdag 6 september zijn onze masseuses aanwezig en u kunt zich bij de wedstrijdtafel opgeven voor een behandeling.

Laat je voeten masseren door Sonja (niet onze), Linda of Joleen ! Na 20 minuten zijn ze weer als nieuw voor slechts 10,= euro. Ze zijn op het park op zaterdag 6 september van 13:00 tot 17:00 uur. Je kunt je inschrijven op een inschrijflijst op de club of door een mailtje te sturen naar technischecie@griffensteyn.nl

 

Spelregels "ROND DE TAFEL"  2 SEPTEMBER 18:00 uur op Baan 1

Aanstaande dinsdag spelen we "Rond de Tafel". En spelletje dat u beslist niet mag missen. Het zal namelijk tot hilarische taferelen leiden.

Spelregels: welcome Aan ieder kant van het tennisveld worden evenveel spelers in een rij opgesteld. De speler die het eerst in de rij staat, slaat de bal naar de andere kant, binnen de lijnen van het enkelveld.  De speler aan de andere kant, die eerst in de rij staat, slaat de bal terug en loopt vervolgens ook naar de overkant. Dit gaat zo door tot dat iemand een fout maakt. De speler die een fout maakt mag niet meer mee doen in deze ronde. Het spelletje gaat zolang door totdat er nog maar 2 spelers over zijn. Deze twee spelers spelen een soort van finale spel namelijk tot de 3 punten.

 

STRATEGISCHE OVERWEGINGEN

welcome

De wedstrijden in de poules zijn bijna gestreden en de twee besten zijn door naar het afvalschema.

Nu is het alles of niets. Met hard geslagen ballen, redt u het niet. U dient een slim spelletje te spelen om uiteindelijk die prachtige prijzen in de wacht te slepen. Er zal met verstand gespeeld dienen te worden, om uw tegenstander te kunnen verslaan.  Maar hoe ?

In het animatiefilmpje, links hiernaast, wordt de serve-return rechtdoor, langs de trambaan op de backhand gespeeld. 80% van de return slagen worden door het midden terug gespeeld. De speler aan de overkant kan nu naar het net kruipen en de bal in de volley afmaken. Een beproefd concept dat al jaren door uw editor wordt toegepast. En met succes.

welcome In het tweede animatiefilmpje(rechts) wordt getoond wat u beslist niet moet doen. Namelijk de bal, rechtdoor langs de trambaan op de forehand slaan van uw opponent. Hierdoor kan de (rechthandige) speler aan deze kant van het net, de bal met een cross-spin bal, dusdanig diep in de hoek slaan, zodat de speler, aan de andere kant van het net er niet meer bij kan. Punt gemaakt.

Vanaf deze week is het devies om met een gameplan te spelen en niet zomaar de bal over en weer te slaan.

Veel succes met uw winners en mocht u succesvol zijn dankzij deze tips, dan zien wij van de wedstrijdtafel, graag een groot biertje tegemoet.welcome

 

TIP: Kijk niet om als je bij het net staat.
Is de bal voor je, dan kijk je naar de bal. Is de bal achter je, dan houd je de andere netspeler in de gaten.

welcome


 

welcome

EERDER VERSCHENEN BERICHTEN

TIP van de dag